Chec de carne

de Patricia Iordache in Vita, 6 Mar 2013 | 7123 vizualizari

 

Ma tot framantam eu ce sa gatesc bun, ieftin, dragut, rapid si cu carne. Si ma asez la pc, dau o cautare si ce gasesc? Chec de carne.
M-am apucat de treaba si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  700 gr carne tocata amestec (vita si porc)
  • 5 catei de usturoi
  • 2 oua crude
  •  2 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
  • condimente pentru chiftele (dupa gust)
  • 1 legatura verdeata (patrunjel sau marar) - eu am pus din amandoua
  • sare, piper
  • 3 oua fierte tare (le-am lasat la fiert, 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca)
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de carne:

Amestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi le scoatem si le punem in apa rece.

Ungem o forma de chec cu unt, presaram apoi, pesmetul. Impartim compozitia de carne in doua parti egale. Prima parte o asezam in tava, nivelam cu o lingura.

Curatam cele 3 oua fierte si le taiem in jumatate pe lungime, iar cele 6 jumatati le asezam cu galbenusul in jos, peste carne. Adaugam peste jumatatile de ou restul de carne, nivelam, punem cascavalul ras si dam totul la cuptor, la foc potrivit (180 grade am pus eu), timp de o ora. Dupa ce il scoti din cuptor, il tai felii si il servesti. Se poate manca atat cald, alaturi de o garnitura si muraturi, dar si rece, ca aperitiv alaturi de un pahar cu bere ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec de carne